An Enemy of the People

An Enemy of the People

Duke of York's Theatre

4.4/5 Basert på 15 kritikker (Kritikk)
  • Bestilling inntil: Saturday 13 April 2024
  • Spillets lengde: 2 hours 15 mins including interval
Teatergjengere (93%) i
Bilder
An Enemy of the People An Enemy of the People An Enemy of the People An Enemy of the People An Enemy of the People An Enemy of the People An Enemy of the People
An Enemy of the People Beskrivelse

En folkefiende – med Matt Smith i hovedrollen

Matt Smith spilte Doctor Who. Han begeistret millioner i The Crown . Han gledet oss i House of the Dragon . Sist sett på scenen i 2019, i Lungs at the Old Vic, spiller han nå hovedpersonen i denne store nye vekkelsen på Duke of York's Theatre i London, på scenen fra 6. februar til 6. april 2024. Resten av rollebesetningen vil annonseres nærmere tidspunktet.

Dette er et klassisk Ibsen-stykke, rikt på dramatikk. Handlingen? Når Dr. Stockmann gjør en urovekkende oppdagelse om vannet i hans lokale bad, som er ment å ha spesielle helbredende krefter, er fremtiden til hjembyen hans i hans hender. Men menneskene som har mest å tape på oppdagelsen hans, tror ham ikke, og kampen som følger når mye lenger og dypere enn forurenset vann. Som så ofte skjer, blir Dr Stockman forbannet for å ha avslørt en ubehagelig sannhet som ingen egentlig ønsker å høre.

Som du kan forestille deg, resonerer dette skuespillet fra 1800-tallet fortsatt like sterkt i dag, i en verden der den ubeleilige sannheten ofte skjules av de som har en økonomisk eller omdømmemessig eierandel i å holde dårlige ting som de er. Som en oppfølger til Ghosts, som kritiserte hykleriet i Norges moralkodeks, er den like dristig, like kritisk, og vakte like mye forargelse da den først ble satt opp.

Hva er historien bak An Enemy of the People ?

Kjøp kvalitetsbilletter til An Enemy of the People hos oss for å oppleve en fersk ny versjon av Ibsens skuespill, tilpasset av Thomas Ostermeier og Florian Borchmeyer, og unnfanget og regissert av Ostermeier. Dette er den første engelskspråklige produksjonen av den tyske hitversjonen av stykket, hvis handling fortsatt er relevant den dag i dag. Som Ostermeier sa:

«Når vi står overfor den umiddelbare virkningen av klimaendringer og global oppvarming, og vår tilsynelatende manglende evne til å endre disse brennende truslene, er Ibsens En folkefiende dessverre mer relevant enn noen gang. Dette er en presserende grunn til å lage en engelsk versjon av produksjonen for London, og jeg ser frem til å samarbeide med Matt Smith, en skuespiller hvis arbeid jeg beundrer stort.»

Om en folkefiende

En folkefiende er et sosialt drama fra 1882 av den norske dramatikeren, oppfølgeren til Ghosts, som lammet hykleriet til landets moralkodeks. Ghosts selv og forfatteren selv kom inn for mye kritikk, kritisert som "skandale", "degenerert" og "umoralsk". Dette stykket er like dristig og kritisk.

Kjøp billetter til An Enemy of the People

Kjøp billetter til An Enemy of the People fra oss og nyt enkel, effektiv service. Vi sender e-billettene dine til deg på e-post, for å presentere dem i døren på dagen.

Hovedrollene

Matt Smith

Duke of York's Theatre Beliggenhet

104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB (Mer info)

Duke of York's Theatre Veibeskrivelse

Aldersbegrensning

TBC